T e š l a i:
300 g miltų,
100 g sviesto.
Į d a r u i:
2 nedidelės cukinijos,
2 morkos,
raudonųjų paprikų ankštis,
žiedinis kopūstas,
2 pomidorai,
100 ml grietinėlės,
2 kiaušiniai,
50 g fermentinio sūrio,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Ant stalo ar didelės lentos suberkite miltus, ant jų burokine tarka sutarkuokite sviestą (kuo jis šaltesnis, tuo mažiau veliasi) ir ilgu plačiu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tada įpilkite 3 šaukštus vandens ir baikite minkyti rankomis. Gatavą tešlą įsukite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Paruoškite daržoves: cukinijas nulupkite, supjaustykite griežinėliais, morkas-kubeliais. Paprikas, išėmus sėklas, taip pat supjaustykite kubeliais, kopūstus išskirstykite žiedinėliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perpilkite šaltu, nulupkite odelę ir supjaustykite skiltelėmis.
Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, sumaišykite su grietinėle. Atšalusią tešlą iškočiokite į pusės centimetro storio stačiakampį lakštą, atsargiai perkelkite į apkepo indą ir 10 min. kepkite 210 laipsnių karštumo orkaitėje. Paskui ant apkepusio lakšto sudėkite paruoštas daržoves, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus suberkite tarkuotą sūrį ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite dar maždaug 20 min.