Apkepas su špinatais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apkepas su špinatais


INGREDIENTAI:

Pakelis (450 g) šaldytos sluoksniuotos tešlos (geriau-bemielės),
450 g špinatų (šviežių ar šaldytų),
2 kiaušiniai,
100 ml grietinėlės,
400 g varškės,
2 šaukštai sviesto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
žiupsnelis muskatų riešutų.


GAMINIMAS:

Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite špinatus (šviežius prieš tai supjaustykite juostelėmis), uždenkite, kelias minutes patroškinkite ir palikite atvėsti. Varškę sumaišykite su grietinėle ir išplaktu vienu kiaušiniu, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, sudėkite atvėsusius špinatus ir dar kartą gerai išmaišykite.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite vieną tešlos lakštą, sukrėskite įdarą, užklokite kitu tešlos lakštu ir gerai užspauskite kraštus. Viršutinį lakštą keliose vietose įpjaukite, kad būtų pro kur išeiti garams. Visą viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir 220 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite maždaug 30 min., kol viršutinis lakštas gražiai paruduos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668