Pakelis (450 g) šaldytos sluoksniuotos tešlos (geriau-bemielės),
450 g špinatų (šviežių ar šaldytų),
2 kiaušiniai,
100 ml grietinėlės,
400 g varškės,
2 šaukštai sviesto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
žiupsnelis muskatų riešutų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite špinatus (šviežius prieš tai supjaustykite juostelėmis), uždenkite, kelias minutes patroškinkite ir palikite atvėsti. Varškę sumaišykite su grietinėle ir išplaktu vienu kiaušiniu, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, sudėkite atvėsusius špinatus ir dar kartą gerai išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite vieną tešlos lakštą, sukrėskite įdarą, užklokite kitu tešlos lakštu ir gerai užspauskite kraštus. Viršutinį lakštą keliose vietose įpjaukite, kad būtų pro kur išeiti garams. Visą viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir 220 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite maždaug 30 min., kol viršutinis lakštas gražiai paruduos.