Energetinė vertė: 4968 kcal
T e š l a i:
7 kiaušiniai,
250 g cukraus,
150 g miltų,
150 g krakmolo,
50 g kakavos miltelių,
60 g sviesto,
riebalų formai ištepti,
džiūvėsėlių-pabarstyti.
A p š l a k s t y m u i:
1 valg. š. brendžio,
1-2 valg. š. apelsinų likerio,
apie 100 ml šaltos stiprios kavos.
Į d a r u i ir puošimui:
1/2 l grietinės (arba riebios grietinėlės),
80 g cukraus,
1 arbat. š. smulkiai maltos kavos.
GAMINIMAS:
Kiaušinius plakite su cukrumi, dubenį įstatę į karšto vandens vonelę. Išėmę iš jos, dar šiek tiek paplakite. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais bei kakava ie persijokite ant kiaušinių masės. Išmaišykite. Išsukite kambario temperatūros sviestą ir įmaišykite į tešlą.
Riebalais ištepę 26 cm skersmens tortinę, supilkite tešlą. Kepkite 30-35 min. 190 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje- II-II padala). Biskvitą ataušinkite, padėję ant grotelių. Tada perpjaukite horizontaliai pusiau. Biskvitą kepkite iš vakaro, nes pastovėjusį per naktį lengviau perpjauti-jis nesuluš.
Brendį ir likerį išmaišykite su šalta kava. Šiuo mišiniu sulaistykite abi biskvito dalis. Grietinę su cukrumi išplakite iki standumo. 1/3 plaktos grietinės aptepkite apatinę biskvito dalį, uždenkite kita dalimi. Likusią grietinę sukrėskite į konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu.
Aštriu peiliu tortą supjaustykite gabaliukais ir kiekvieną papuoškite grietine, pabarstykite malta kava.