Energetinė vertė: 1560 kcal
250 g veršienos kaulų,
1 kg veršienos kumpio,
druskos,
lauro lapelių,
pipirų,
pomidorų košės,
sviesto.
P a d a ž u i:
2 svogūnai,
1 šaukštas krakmolo,
1/2 stiklinės baltojo vyno,
pipirų.
GAMINIMAS:
Į keptuvą sudėkite nuplautus kaulus, ant jų-pasūdytą mėsą. Aplink sudėkite prieskonius. Mėsą uždenkite riebalais išteptu pergamentiniu popieriumi, keptuvą sandariai uždenkite ir kepkite orkaitėje 1 val. 30 min. Iškepus nuimkite popierių ir dangtį, pakepkite, kol mėsa aprausvės.
P a d a ž u i likusį nuo kepsnio sultinį nukoškite, įpilkite kiek vandens, pavirinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir patroškinkite vyne. Sultinį supilkite ant besitroškinančių svogūnų, supilkite atskiestą krakmolą, užvirinkite, įberkite pipirų. Kepsnį gražiai supjaustykite, sudėkite į lėkštę. Padažą supilkite į padažinę. Kartu paduokite virtų bulvių.