500 g vištienos filė,
česnako skiltelė,
šaukštas medaus,
sojų padažo,
druskos.
P a d a ž u i:
Stiklinaitė žemės riešutų (be odelės),
šaukštas aliejaus,
česnako skiltelė,
šaukštas pomidorų tyrės,
po žiupsnelį cukraus, druskos,
po šaukštą citrinų ir apelsinų sulčių.
GAMINIMAS:
Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais. Apibarstykite trintais česnakais, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
Po kelis paukštienos gabalėlius suverkite ant medinių konditerinių iešmelių. Dėkite į keptuvę su įkaitusiais riebalais ir kepinkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes. Keptuvę uždenkite ir dar keletą minučių vėrinukus pakepinkite. Padėkite šiltai.
Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite kavamale. Sumaišykite su dviem šaukštais šalto virinto vandens, aliejumi, trintais česnakais, pomidorų tyre, citrinų ir apelsionų sultimis. Vištienos vėrinukus išdėliokite serviravimo lėkštėje. Šalia pastatykite padažinę su pikantišku padažu.