Minkštas meduolis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Minkštas meduolis


INGREDIENTAI:

1 stiklinė medaus,
200 g margarino arba sviesto,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
1 indelis grietinės,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių arba sodos,
3,5 stiklinės miltų,
1 šaukštas prieskonių mišinio (malto cinamono, kvepiančiųjų pipirų, vanilinio cukraus, tarkuotos citrinos arba apelsino žievelių, kardamono, imbiero),
rūgščios uogienės arba obuolių košės pertepimui.


GAMINIMAS:

Medus (tinkamiausiai dirbtinis) su prieskoniais pavirinamas 3 min., sudedamas sviestas, kuris ištirpinamas maišant. Masė ataušinama, į ją supilama su soda išsukta grietinė ir su cukrumi ištrinti kiaušiniai.

Iš lėto sukant, įmaišomi miltai. Tešla supilama į riebalais išteptą skardą, gražiai išlyginant paviršių. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Iškepęs ir atvėsintas meduolis perpjaunamas išilgai pusiau ir pertepamas rūgščia uogiene arba obuolių koše. Pjaustoma rombeliais, kubeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668