1 stiklinė medaus,
200 g margarino arba sviesto,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
1 indelis grietinės,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių arba sodos,
3,5 stiklinės miltų,
1 šaukštas prieskonių mišinio (malto cinamono, kvepiančiųjų pipirų, vanilinio cukraus, tarkuotos citrinos arba apelsino žievelių, kardamono, imbiero),
rūgščios uogienės arba obuolių košės pertepimui.
GAMINIMAS:
Medus (tinkamiausiai dirbtinis) su prieskoniais pavirinamas 3 min., sudedamas sviestas, kuris ištirpinamas maišant. Masė ataušinama, į ją supilama su soda išsukta grietinė ir su cukrumi ištrinti kiaušiniai.
Iš lėto sukant, įmaišomi miltai. Tešla supilama į riebalais išteptą skardą, gražiai išlyginant paviršių. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Iškepęs ir atvėsintas meduolis perpjaunamas išilgai pusiau ir pertepamas rūgščia uogiene arba obuolių koše. Pjaustoma rombeliais, kubeliais.