110 g pupelių,
2 saliero stiebelių,
2 nedidelių morkų,
2 nedidelių svogūnų,
3 skiltelių česnako,
200 g cukinijos,
3 pomidorų,
5 šaukštelių alyvuogių aliejaus,
lauro lapelio,
kelių pipirų žirnelių,
po žiupsnelį sauso baziliko,
mairūno,
raudonėlio,
druskos,
100 g kietojo sūrio.
GAMINIMAS:
Pupeles užmerkite porai valandų. Iš 1 stambiai pjaustyto svogūno, 1 skiltelės česnako, 1 saliero stiebelio, 1 stambiai pjaustytos morkos, druskos bei prieskonių išvirkite sultinį. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną bei likusias česnako skilteles.
Po kelių minučių sudėkite nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Šiek tiek pakepę, įpilkite 5-6 samčius sultinio. Supjaustykite žiedeliais cukiniją, saliero stiebą, morką ir sudėkite į puodą. Suberkite pupeles ir virkite 20 minučių. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Kai sriuba jau lėkštėje - įberkite tarkuoto sūrio.