Jauni, nedideli patisonai.
M a r i n a t u i:
3 l vandens,
1,5 stiklinės 9 procentų acto,
3 šaukštai druskos,
3 šaukštai cukraus,
10-12 kvapiųjų pipirų,
4-5 gvazdikėliai,
3-4 česnako skiltelės,
šakelė peletrūno.
GAMINIMAS:
Marinuoti labiausiai tinka jauni 4-7 cm skersmens patisonai. Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1-2 min. Paskui iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
Tuomet sudėkite į stiklainius, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu, uždenkite dangteliais ir kaitinkite 85-90 laipsnių temperatūroje. 3 l talpos stiklainius-15 min., 0,5 l -8 min. Iškaitinę stiklainius pasistenkite kuo greičiau atvėsinti, katile karštą vandenį palaipsniui keisdami šaltu.