Karmeličių (vienuolių) žąsis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karmeličių (vienuolių) žąsis


INGREDIENTAI:

1 žąsis,
žiupsnelis druskos,
kalendros,
mairūnų,
maltų pipirų,
maltų laurų lapelių, muskatų,
1 nedidelė saliero šaknis,
2 morkos,
2 svogūnai,
1 stiklinė tirštos grietinės.


GAMINIMAS:

Patikrinkite žąsies krūtinkaulį. Jei krūtinkaulis minkštas – žąsis aksominė (jauna), jei kietas – šikšninė (sena). Paukštį kruopščiai nuvalykite, nuplaukite. Viršų ir vidų įtrinkite druska su prieskoniais (kalendra, mairūnais, maltais pipirais, maltais laurų lapeliais, muskatais) ir palikite per naktį.

Dideliame puode užvirinkite vandenį, prieš tai įdėję salierų, svogūnų, morkų. Suriškite žąsies kojas, žąsį panardinkite į verdantį vandenį. Ant silpnos ugnies jauną žąsį virkite 15 min., seną- 30 min. Apvirtą žąsį aptepkite tiršta grietine ir pašaukite į orkaitę.

Į skardą įpilkite truputį skysčio, kuriame žąsis virė. Kepkite, kol gražiai apskrus. Obuolių į žasies vidų kimšti nepatartina, nes ilgiau palaikyta žąsis gali parusti. Obuolius, kopūstus ar kitus priedus kepkite atskirai. Prie žąsies kepsnio labai tinka marinuotos slyvos, kriaušės, kepti rojaus obuoliukai, sūdytos rudmėsės su grietine.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668