Obuolių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių pyragas


INGREDIENTAI:

0,5 kg miltų,
80 g cukraus,
80 g margarino ar sviesto,
250 g pieno,
30 g mielių,
truputis druskos,
tarkuotos citrinos žievelės,
100 g obuolių ar abrikosų marmelado,
1-1,5 kg obuolių,
100 g cukraus,
truputis malto cinamono.


GAMINIMAS:

Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte) ištrinkite, įpilkite truputį šilto pieno, įberkite šaukštą miltų ir, gerai išplakus, palikite 5-10 min. šiltai. Į dubenį išsijokite miltus, supilkite paruoštas mieles, šiltą pieną (prieš tai jame ištirpinkite recepte nurodytą` cukraus kiekį), įberkite druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir tešlą gerai išminkykite, kad neliktų miltų.

Toliau minkant, po truputį pilkite pašildytą margariną ar sviestą ir minkykite, kol tešla nebelips orie rankų. Apdenkite dvigubai sulenkta marle ir pastatykite pusę valandos šiltai (tešla neturi labai iškilti). Po to tešlą dėkite į plonai riebalais pateptą apvalią formą, vienodai paskleiskite ir padarykite 1-2 cm aukščio kraštelius. Viršų aptepkite marmeladu ir apdėkite paruoštomis obuolių skiltelėmis.

Obuolius pyragui paruoškite taip: nuplaukite, nulupkite ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis (maždaug 8). Jas apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi, ir lygiai, pradedant nuo tešlos kraštų, apdėkite visą tešlos paviršių obuolių skiltelėmis, uždedant pusiau vieną ant kitos. Kepkite karštai 30-45 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668