2 šaukštų sviesto arba margarino,
1 smulkiai supjaustyto svogųno,
2 šaukštelių cukranendrių cukraus,
500 g šviežių špinatų,
1 litro daržovių sultinio,
1 žiupsnio malto muskato,
300 ml grietinės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
česnakų laiškų papuošimui.
GAMINIMAS:
Išlydykite sviestą arba margariną keptuvėje. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, cukrų ir pora minučių pakepkite. Sudėkite špinatus ir uždengę keptuvę dangčiu pakaitinkite kelias minutes.
Apkepusias daržoves susmulkinkite. Suberkite į puodą, supilkite sultinį ir įdėkite muskato, druskos ir pipirų. Virinkite apie 5 minutes. Įdėkite į grietinę ir pakaitinkite sriubą, bet neužvirkite. Papuoškite česnako laiškais.