500 g varškės,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
5 trynių,
100 g grietinės,
vanilinio cukraus,
po 50 g razinų, džiovintų abrikosų, cukatų, kapotų kepintų migdolų,
tarkuotų 1 apelsino ir 1 citrinos žievelių,
mandarinų cukatų papuošti.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius ir cukrų sukite dubenyje, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu, kol masė taps grietinės tirštumo. Padėkite masę atvėsti. Permalkite mėsmale varškę ir sviestą. Malkite, kol masė bus vientisa, be gumuliukų. Į varškės masę įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius, įberkite vanilinio cukraus.
Tada suberkite kapotus riešutus, iš vakaro nuplikytas razinas, smulkiai supjaustytus džiovintus abrikosus, cukatas, tarkuotas apelsino ir citrinos žieveles. Gerai išmaišykite. Supilkite grietinę. Dar kartą gerai permaišykite. Į pastatomą kiaurasamtį įtieskite keliais sluoksniais sulankstytos marlės skepetą ir sukrėskite masę.
Suspauskite, uždenkite lentele ir paslėkite uždėję svorio. Palikte nakčiai. Velykų rytą išverskite pyragą į lėkštę, papuoškite mandarinų cukatomis, pabarstykite trintais riešutais.