850 g veršienos (ilgas gabalas),
200 g veršio pilvaplėvės,
150 g rūkytų lašinių (2-3 bryzeliai),
100 g maltos veršienos,
100 g maltos kiaulienos,
100 g duonos išmirkytos piene,
60 g sviesto,
druskos, pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
100 g fermentinio sūrio,
100 g morkų,
50 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
8 kiaušiniai,
100 g Marsalos vyno arba portveino,
100 g sauso balojo vyno,
100 g svogūnų,
50 g alyvuogių aliejaus,
bazilikų, čiobrelių.
GAMINIMAS:
Kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite. Veršienos pilvaplėvę išmirkykite šaltame vandenyje, kad būtų elastinga. Paruoškite įdarą: sumaišykite maltą veršieną ir kiaulieną, piene išmirkytą duoną, smulkiai supjaustytus svogūnus, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vyno, įberkite čiobrelių, pipirų ir truputį muskato riešuto. Įmuškite du kiaušinius, viską labai gerai sumaišykite.
Mėsą išmuškite mediniu plaktuku, kad išeitų gana platus sluoksnis, sudėkite ant jo maždaug trečdalį įdaro, mėsą ištepkite sviestu. Į likusį įdarą sudėkite mažais kubeliais supjaustytą sūrį, žirnelius, 2 kietai virtų kiaušinių baltymus ir 30 g nuskustų ir smulkiai supjaustytų morkų; paragaukite, ar pakanka prieskonių.
Gautą masę sudėkite ant pirmojo sluoksnio. Padarykite nedidelį griovelį, į jį eilute sudėkite 4 kietus kiaušinius (prieš tai nupjovus apvalius galus). Mėsą susukite, kad būtų kepsnio formos, suvyniokite į nusausintą pilvaplėvę, apriškite virvele. Į gana gilų troškintuvą sudėkite sviestą, supilkite alyvų aliejų; sudėkite likusius nuluptus, nuplautus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, morkas, salierus, įdėkite veršienos vyniotinį, pasūdykite, įberkite pipirų ir bazilikų.
Kepkite karštoje orkaitėje 1,5 valandos. Išėmus iš orkaitės, ataušinkite (30 minučių). Nupjaukite virvutę, nuimkite pilvaplėvę, vėl įdėkite į karštą orkaitę, kad gražiai apskrustų. Išgriebkite iš sultinio daržoves, sudėkite į puodą, įpilkite truputį vandens ir pašildykite. Pertrinkite per sietelį. Vyniotinį tiekite supjaustytą riekelėmis ir aplietą nuoviru.Valgoma su keptais pomidorais, bulvėmis arba keptais baklažanais.