500g. jautienos faršo,
500g. kiaulienos faršo,
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
2 saldžiosios paprikos,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai aliejaus,
3 šaukštai smulkintų petražolių,
200 g. kietojo sūrio,
3 šaukštai vandens.
GAMINIMAS:
Faršą, kiaušinius, žalumynus, druską, pipirus bei vandenj gerai išplakite plakikliu. Smulkiai sukapokite svogūnus, išvalytas paprikas supjaustykite mažais, sūrį - dideliais kubeliais. Dalį aliejaus jkaitinkite, jame apkepinkite svogūnus, sudėkite paprikas, 10-15 min. pakepinkite. Ataušinkite ir sumaišykite su sūriu.
Mėsos masę paskleiskite lygiu sluoksniu ant vandeniu suvilgytos švarios marlės skiautės. Viršuje paskleiskite daržovių bei sūrio mišinį ir keldama laisvą marlės kraštą suvyniokite. Ritinį, nuėmusi marlę, dėkite (siūle žemyn) į riebalais išteptą skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje gerą valandą. Prieš pjaustydama atvėsinkite. Pateikite su garstyčių arba parūgštintu krienų padažu.