15 g šviežių arba 1 pakelis aktyvių sausų mielių,
1 arbatinis šaukštelis cukraus,
100 g pieno,
300 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
1 arbatinis šaukštelis druskos,
30 g sviesto (ištirpdyto),
125 g nusunkto, nedideliais gabalėliais supjaustyto mocarelos sūrio,
60 g pomidorų tyrės (koncentrato),
1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių,
60 g ką tik sutarkuoto parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Įpilkite 50 g pieno į nedidelį indelį ir ištirpdykite jame mieles bei cukrų. Sijodami suberkite miltus ir druską į nedidelį dubenį. Sudėkite sviestą, mielių mišinį, mocarelą ir įpilkite pakankamai pieno, kad tešla būtų minkšta. Perdėkite tešlą ant šiek tiek miltais pabarstytos lentos ir minkykite kol pasidarys lygi elastinga. Suformuokite rutulį ir įdėkite į išteptą aliejumi dubenį. Uždenkite švariu audeklu, ir šiltai pastatę, palikitę kilti apie 30 min.
Perdėkite tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto kepimo popieriaus. Iškočiokite maždaug 3 mm storio stačiakampį. Padenkite jį pomidorų tyre. Pabarstykite raudonėliais ir parmezanu. Suvyniokite tešlą į vyniotinį, įvyniokite jį į kepimo popierių ir padėkite 15 min. į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Padenkite kepimo skardą kepimo popieriumi. Išvyniokite tešlą ir aštriu peiliu supjaustykite ją maždaug 1,5 cm storio riekelėmis. Sudėkite ant kepimo skardos ir palikite 1 val. kilti. Kepkite, kol įgaus rusvai auksinį atspalvį (apie 10 min.). Patiekite karštą arba kambario temperatūros.