Kiaulės širdis ir plaučiai,
40 g sviesto,
60 g miltų,
500 g sultinio,
150 g porų,
druskos,
2 l šalto vandens,
čiobrelių,
lauro lapų,
petražolių,
80 g svogūnų,
6 g česnakų,
200 g baltojo vyno,
250 g džiovintų slyvų.
GAMINIMAS:
12 valandų prieš verdant pamerkite į šaltą vandenį kiaulės plaučius ir širdį, kad išsivalytų. Išmirkius įdėkite mėsą į puodą su šaltu vandeniu, pasūdykite, įberkite čiobrelių, lauro lapų. Uždenkite dangčiu ir 2 valandas virkite ant vidutinės ugnies. Iš vakaro pamerkite džiovintas slyvas. Kai mėsa bus išvirusi, išgriebkite, nuvarvinkite; ataušusią supjaustykite nedideliais kubeliais.
Iš sviesto ir miltų paruoškite rusvą padažą, supilkite verdantį sultinį. Porus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite; svogūnus, petražoles, česnakus smulkiai supjaustykite; viską suberkite į puodą, sudėkite mėsos gabaliukus. Pasūdykite, įberkite pipirų. Galiausiai supilkite baltąjį vyną, sudėkite išmirkytas slyvas ir virkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies.