Cukinijų vyniotinis su petražolių padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Cukinijų vyniotinis su petražolių padažu


INGREDIENTAI:

Tešlai:

250 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
80 g skysto margarino;
2 valg. š. maltų džiūvėsėlių..

Įdarui:

250 g lašinių su raumenimis;
1 svogūnas;
500 g cukinijų;
Šiek tiek šviežių čiobrelių arba 1 arb. š. džiovintų;
Druskos;
Šviežiai maltų pipirų.

Padažui:

30 g margarino;
30 g miltų;
500 ml pieno;
Ryšulėlis lygialapių petražolių;
Druskos;
Šviežiai maltų pipirų;
Žiupsnelis malto muskato riešuto.


GAMINIMAS:

Iš miltų, druskos, 50 g margarino ir 9 šaukštų vandens suminkyti tešlą. 30 min. laikyti uždengtą šiltame dubenėlyje. Lašinius supjaustyti plonomis juostelėmis. Svogūną nulupti, cukinijas nuplauti, nuvalyti ir viską supjaustyti mažais kubeliais. Lašinius ištirpinti keptuvėje. Suberti svogūnų kubelius ir troškinti, kol jie pasidarys skaidrūs. Paskui berti cukinijas ir troškinti dar 10 min. Čiobrelius nuplauti karštu vandeniu, nusausinti ir sukapoti. Berti į lašinių ir cukinijų mišinį, viską pagardinti druska ir pipirais.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą gerai išminkyti ir labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto audinio. Aptepti puse likusio tirpinto margarino, pabarstyti maltais džiūvėsėliais. Palikti neapibertus 2 cm pločio kraštus. Įdarą paskirstyti ant tešlos ir keliant audinį susukti vyniotinį (pradėti nuo ilgesnės kraštinės). Vyniotinį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar kartą aptepti lydytu margarinu. Kepti orkaitėje apie 45 min.

Padažui skirtą margariną ištirpinti. Į karštą margariną berti miltus ir pakaitinio. Nuolat maišant supilti pieną, užvirinti ir dar 10 min. pavirti ant labai mažos ugnies. Petražoles nuplikyti, nusausinti, smulkiai sukapoti ir suberti į padažą. Pagardint druska, pipirais ir muskato riešutu. Karštą padažą patiekti su iškeptu vyniotiniu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668