3 l. valgomųjų moliuskų,
10-12 žalių citrinų,
petražolių,
150 g baltųjų svogūnų,
50 g mažų žaliųjų svogūnų,
Kajeno pipirų.
GAMINIMAS:
Moliuskus nuplaukite, suberkite į karštą vandenį, kad atsidarytų (vanduo neturi užvirti). Išgriebkite, nuoviro neišpilkite. Moliuskus išimkite iš kriauklelių, sudėkite į salotinę, apipilkite rūgščių citrinų sultimis.
Baltuosius svogūnus nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į salotinę. Viską sumaišykite, suspauskite; 3-4 valandas laikykite vėsioje vietoje. Tiekiant į stalą, į salotinę įpilkite pusę moliuskų nuoviro, įberkite žiupsnelį trintų Kajeno pipirų, smulkintų petražolių.