2 avokadai;
3 pomidorai;
2 svogūnai;
3 putpelių kiaušiniai;
2 valg. š. petražolių lapelių;
6 juodosios alyvuogės.
Padažui:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 valg. š. citrinos sulčių;
1 arb. š. garstyčių;
Druska ir pipirai.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Putpelių kiaušinius išvirti, atšaldyti, nulupti ir kiekvieną perpjauti pusiau. Avokadus nulupti, nušluostyti, perpjauti išilgai, išimti kauliukus ir nulupus supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į lėkštę ar salotinę.
Padažui citrinos sultis sumaišyti su aliejumi, garstyčiomis, įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Padažą užpilti ant salotų ir gerai išmaišyti. Ant viršaus uždėti juodąsias alyvuoges ir papuošti petražolių lapeliais.