2 kg mažų žalių porų,
500 g duoninės tešlos,
250 g sauso ožkos sūrio,
0,5 l nevirinto pieno,
120 g aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Porus nulupkite, supjaustykite 1,5-2 cm dydžio gabaliukais, 25-30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, nuvarvinkite, išspauskite tamsiai žalias sultis. Didelėje keptuvėje pašildykite aliejų ir ant stiprios ugnies pakepinkite porus.
Pasūdykite, išspauskite, kai jie patamsėja; kiaurasamčiu išgriebkite iš keptuvės, kad nutekėtų skystis. Tešlą iškočiokite 2 mm storio sluoksniu. Išpjaukite 5 cm dydžio kvadratėlius, padėkite ant jų po šaukštelį porų įdaro, uždenkite kitu tešlos gabalėliu, galus sulipinkite, padrėkinant vandeniu.
Koldūnus 5-6 minutes virkite ant vidutinės ugnies (į puodą dėkite po 5-6 koldūnus). Išgriebkite, laikykite šiltai. Apipilkite ožkos sūrio užpilu ir tuojau pat tiekite į stalą. Kietą sūrį sugrūskite grūstuvėlyje. Trinkite, pamažu pilant šaltą pieną, kol pasidarys riebi vientisa masė. Druskos dėkite pagal skonį.