500 g varškės;
200 g silkės;
2 valg. š. grietinės;
100 g sviesto;
Tarkuoto sūrio;
Kapotų žalumynų.
Padažui:
Grietinės;
Truputis garstyčių arba krienų.
GAMINIMAS:
Silkę gerai išmirkykite, pašalinkite kaulus ir smulkiai supjaustykite. Sviestą ištrinkite ir sudėkite į jį silkės gabalėlius, pertrintą varškę, sukrėskite grietinę. Viską gerai išmaišykite. Kad masė būtų tirštesnė, įberkite tarkuoto sūrio. Iš gautos masės šaukštu formuokite kiaušinio formos kamuoliukus, apvoliokite juos tarkuotu sūriu, smulkiai kapotais žalumynais ir dėkite į lėkštę. Apliekite padažu iš grietinės ir garstyčių arba krienų. Galite papuošti pomidorų griežinėliais ir žalumynais.
Patarimas: Vietoj silkės galite naudoti rūkytą kumpį.