30 sausainių:
250 g miltų;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
100 g sviesto arba margarino;
100 g cukraus;
1 vanilės lazdelė;
1 arb. š. imbiero miltelių;
1 trynys;
50 g imbiero cukatų (cukrinukų);
Miltų kočiojimui.
GAMINIMAS:
Vanilės lazdelę perpjauti išilgai ir iškrapštyti šerdį. Miltus persijoti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską bei įmušti kiaušinį. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti ant įdubimo kraštų. Ant viršaus suberti cukrų, vanilės šerdies drožles bei imbiero miltelius. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti iki 3 mm storio ir supjaustyti 3 cm pločio ir 6 cm ilgio keturkampiais. Išplakti trynį. Juo aptepti sausainius ir užberti imbiero cukatas (galima prieš tai jas supjaustyti plonomis juostelėmis). Kepti orkaitėje apie 10 min.ant kepimo popieriumi išklotos skardos.