Avižiniai sausainiai su datulėmis (Jūratės) (foto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Avižiniai sausainiai su datulėmis (Jūratės) (foto)


INGREDIENTAI:

3,5 stiklinės maltų avižinių dribsnių,
1 stiklinė nemaltų avižinių dribsnių,
80 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2/3 stiklinės cukraus,
1 dubenėlis datulių,
0,5 arb. š. vanilinio cukraus,
1 arb. š. kepimo miltelių.


GAMINIMAS:

Sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišant tešlą įmušti kiaušinius. Kai cukrus bus ištirpęs, ir tešla bus vienalytė, įberti maltus avižinius dribsnius, sumaišytus su kepimo milteliais, tada avižinius dribsnius. Pjaustytas datules galima įmaišyti į tešlą arba truputį įdėti į kiekvieną tešlos gabalėlį, formuojant rankose sausainį. Formuojant sausainius, imti po nedidelį gabalėlį tešlos, į jį įminkyti kelis gabalėlius smulkintų datulių (taip kiekviename sausainyje jų netrūks) ir suploti blynelį. išdėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min., kol parusvės.

Patarimas: vietoj datulių galima naudoti juodojo ar baltojo šokolado gabalėlius, cukatus, džiovintas mėlynes, razinas ar kt. priedus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668