200 g sviesto;
200 g cukraus;
1 kiaušinis;
Tarkuota citrinos žievelė;
500 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
450 g vyšnių (arba kitokių uogų) uogienės;
50 g nuluptų maltų migdolų;
Cukraus pudros pyragui pabarstyti;
Sviesto formai patepti.
GAMINIMAS:
Riebalais ištepti 26 cm skersmens torto formą. Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Sviestą su cukrumi išsukti iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir sudėti tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Keletą šaukštų miltų įmaišyti į sviesto masę. Suberti likusius miltus ir suformuoti trupinius. Pusę tešlos sudėti į torto formą ir aptepti uogiene. Likusią tešlą sutrupinti ant uogienės. Pyragą kepti apie 1 val. Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.