1 kg mažų šviežių bulvių;
6-8 česnako skiltelės;
3 valg. š. aliejaus;
75 g sviesto;
Druska ir pipirai;
Keletas lašų Tabasco padažo;
Pagal skonį 1 valg. š. citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nuplaukite. Neskustas sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad apsemtų ir virkite, priklausomai nuo bulvių dydžio apie 25 min., po to nukoškite. Česnakus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Aliejų įkaitinkite plačioje keptuvėje ir įdėkite sviestą. Sudėkite neskustas bulves ir maišydami vartykite. Suberkite česnakus, pagardinkite druska, pipirais, Tabasco padažu ir pagal skonį citrinos sultimis. Šios skanios bulvytės ypač tinka prie grilyje keptos mėsos ir žuvies.