Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

6 porcijoms:

300 g karališkų krevečių (vietoj jų galima naudoti žuvį ar vištieną),
2 citrinžolės stiebai, supjaustyti mažais gabaliukais,
10 plėšytų kaffir žaliosios citrinos (arba paprastos žaliosios citrinos) lapų,
5 kalendros šaknys,
keli šviežių kalendrų lapai,
150 g plonai pjaustytų pievagrybių,
5 g Tailando čili pipirų,
2 šaukštai žuvies padažo,
1 arb. š. druskos,
3 šaukšteliai žaliosios citrinos sulčių,
4 stiklinės vištienos sultinio.

GAMINIMAS:

Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet sriuba nukeliama nuo ugnies, supilamos citrinų sultys, įdedama druskos, čili pipirų, šviežios kalendros lapų. Sriubai rūgštumą suteikia žaliųjų citrinų sultys, o aštrumą- čili pipirai, todėl jei norite švelnesnės sriubos, šių ingredientų į patiekalą dėkite kiek mažiau.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668