Krevetės su tirštu pomidorų padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Krevetės su tirštu pomidorų padažu


INGREDIENTAI:

3 porcijoms:

400 g šviežių vidutinio dydžio krevečių;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
½ arb. š. džiovintų čili pipirų;
3 susmulkinti pomidorai;
4 aliejuje konservuoti saulėje džiovinti pomidorai;
2 arb. š. raudonojo vyno acto;
6 juodosios alyvuogės be kauliukų;
2 valg. š. susmulkinto šviežio baziliko;
Druska ir juodieji pipirai.


GAMINIMAS:

Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus. Alyvuoges supjaustykite į keturias dalis. Išlukštenkite ir išvalykite krevetes. Nuplaukite ir nusausinkite.

Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir apie 1 min., kol paskleis kvapą, pakepinkite česnaką su čili pipirais. Tuomet sudėkite krevetes ir ant vidutinio karštumo ugnies, palaipsniui didindami temperatūrą, kepkite 3 min., kol krevetės visiškai suminkštės ir taps rausvos.

Įmaišykite į keptuvę šviežius bei džiovintus pomidorus, patroškinkite 1 min. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir įpilkite vyno acto, suberkite alyvuoges, baziliką, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668