3 porcijoms:
400 g šviežių vidutinio dydžio krevečių;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
½ arb. š. džiovintų čili pipirų;
3 susmulkinti pomidorai;
4 aliejuje konservuoti saulėje džiovinti pomidorai;
2 arb. š. raudonojo vyno acto;
6 juodosios alyvuogės be kauliukų;
2 valg. š. susmulkinto šviežio baziliko;
Druska ir juodieji pipirai.
GAMINIMAS:
Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus. Alyvuoges supjaustykite į keturias dalis. Išlukštenkite ir išvalykite krevetes. Nuplaukite ir nusausinkite.
Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir apie 1 min., kol paskleis kvapą, pakepinkite česnaką su čili pipirais. Tuomet sudėkite krevetes ir ant vidutinio karštumo ugnies, palaipsniui didindami temperatūrą, kepkite 3 min., kol krevetės visiškai suminkštės ir taps rausvos.
Įmaišykite į keptuvę šviežius bei džiovintus pomidorus, patroškinkite 1 min. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir įpilkite vyno acto, suberkite alyvuoges, baziliką, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.