Rizotas su žirniais ir šonine ar kumpiu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su žirniais ir šonine ar kumpiu


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

60 g sviesto;
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
60 g supjaustytos gabalėliais šoninės ar kumpio;
1 kg šviežių arba šaldytų žirnių;
3 valg. š. susmulkintų petražolių;
4 stiklinės (1 l) verdančio daržovių sultinio;
350 g rizoto ryžių;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
30 g ką sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.

GAMINIMAS:

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus bei šoninę (ar kumpį) ir pakepinkite, kol svogūnai pasidarys permatomi, o mėsa įgaus rusvą atspalvį (apie 5 min.). Sudėkite žirnius, 2 šaukštus petražolių ir įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio. Uždenkite ir kepkite, kol žirniai suminkštės (apie 10 min.). Suberkite ryžius ir dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite likusį sviestą ir parmezaną. Uždenkite ir palikite 2 min. Apibarstykite likusiomis petražolėmis ir patiekite karštą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668