Rizotas su špinatais ir kumpiu (foto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su špinatais ir kumpiu (foto)


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

500 g šaldytų arba šviežių špinatų;
Druska;
90 g sviesto;
1 smulkiai supjaustytas nedidelis svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
8 griežinėliai kumpio;
Ką tik sumalti juodieji pipirai;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.


GAMINIMAS:

Pasūdytame vandenyje pavirkite špinatus, kol suminkštės (3-4 min.). Nukoškite, nuspauskite nuo špinatų likusį vandenį ir smulkiai juos supjaustykite.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Įpilkite ½ stiklinės sultinio (125 ml) ir kaitinkite, kol susigers. Sudėkite špinatus ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų, dalimis ir toliau pilkite daržovių sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite rizotą pipirais ir įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 2 min.

Ant nedidelės ugnies mažoje keptuvėje pakepkite kumpį, kol apskrus (apie 5 min.). Šaukštu sudėkite rizotą į serviravimo lėkštes, į kiekvieną ant viršaus įdėdami po 2 gabalėlius kumpio. Patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668