šaukštas cukraus,
100 g. sviesto arba margarino,
150 g. miltų, druskos,
4-5 kiaušiniai,
1 trynys.
Įdarui:
400g. 35 proc. riebumo grietinės,
4 šaukštai cukraus, vanilės,
citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Pakaitinkite 300 ml. vandens su sviestu, cukrumi ir druska, kol ištirps sviestas. Nuolat maišydamos supilkite miltus. Masę nukelkite nuo ugnies ir, kai pravės, po vieną sumuškite kiaušinius. Tešlą šaukšteliu dėkite į skardą, ištepkite tryniu, sumaišyti su 2 šaukštais vandens, ir kepkite iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
Įdarui grietinę su cukrumi, vanile ir citrinos sultimis išplakite maišikliu. Tada konditeriniu švirkštu jos pripurškite į pyragaičius. Šiuos apibarstykite cukraus pudra.