12 viščiukų šlaunelių (be odos),
druskos, pipirų,
4 šaukštai žemės riešutų aliejaus,
200 g porų, 200 g svogūnų,
3 česnako skiltelės,
30 g imbierų,
2 šaukštai kario,
6 žaliųjų citrinų lapeliai arba 2 žaliųjų
citrinų tarkuotos žievelės,
1,2l. paukštienos sultinio,
600 ml kokosų pieno (nesaldinto),
1 žaliosios citrinos sulčių,
1 didelė papaja,
petražolių lapelių,
mėtų lapelių,
sezamų sėklų.
GAMINIMAS:
Šlauneles pabarstyti pipirais ir druska. Troškintuve įkaitinti aliejų ir kiekvieną šlaunelę apkepti iš abiejų pusių po 5 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies.
Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti žiedeliais. Svogūnus ir česnaką nulupti, imbierus nuskusti. Svogūnus supjaustyti plonomis skiltelėmis, o česnaką ir imbierus -mažais gabaliukais. Svogūnus, česnaką ir porus suberti į puodą, pakepinti, kol pagels. Maždaug po 4 minučių suberti karį, citrinų lapelius arba žievelę, imbierus. Dar minutėlę pakepinti.
Šlauneles sudėti į puodą, supilti sultinį ir kokosų pieną. Pavirti apie pusvalandįant nedidelės ugnies, kol jos suminkštės. Paskaninti druska, pipirais, žaliosios citrinos sultimis.
Papają nulupti, perpjauti pusiau ir šaukštu išimti kaulą. Minkštimą supjaustyti maždaug 2 cm dydžio kubeliais ir prieš pat baigiant virti sudėti į puodą su šlaunelėmis.
Patiekti giliose lėkštėse, papuošti petražolių ir mėtų lapeliais, pabarstyti sezamais. Prie šlaunelių tinka Basmati ryžiai.