80 g kedrų riešutų,
100 g šokolado glajaus,
135 g sviesto,
2 šaukštai miltinio cukraus,
100 g miltų,
šaukštas krakmolo,
30 g maltų apelsinų cukatų,
ketvirtis šaukštelio kardamonų,
pusė šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės.
GAMINIMAS:
Keptuvėje paskrudiname kedrų riešutus ir atvėsiname. Šokolado glajų ištirpiname garų vonelėje. Įmaišome 2 šaukštelius ištirpinto sviesto ir atvėsiname. Likusį sviestą sukame su miltiniu cukrumi, kol tampa kremo tirštumo. Įmaišome miltus, krakmolą, cukatas, tarkuotą apelsino žievelę ir kardamonus. Suminkome ir padarome 2 cm skersmens volelius. Sudedame juos vieną šalia kito ir supjaustome 2 cm storio griežinėliais. Iš tešlos griežinėlių padarome rutuliukus ir sudedame į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepame 180 laipsnių C karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Dar kartą pakaitiname šokolado glajų su įmaišytu sviestu. Paskui sudedame į konditerinį maišelį ir papuošiame sausainius. Ant kiekvieno sausainio uždedame po kedrų riešutą.