1kg smulkios žuvies (pūgžlių, ešerių),
3 laurų lapai, 3 svogūnai,
kvapniųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių,
1 gvazdikėlis, druskos,
150g. grietinės,
50g. sviesto,
3 šaukštai miltų,
1 citrina,
petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Ant puodo dugno sudedame laurų lapus, nuluptus stambiais griežinėliais supjaustytus svogūnus, pipirus, gvazdikėlį. Po to sudedame neskustas išdarinėtas smulkias žuveles, pasūdome, užpilame karštu vandeniu ir verdame 1 val. ant silpnos ugnies. Putas nugraibome. Išvirusias žuvis atsargiai išimame, sultinį perkošiame, paskaniname svieste pakepintais miltais, grietine. Tiekdami į stalą, į lėkštę su sriuba įdedame petražolių lapelių, citrinų griežinėlių. Tiekiame su pakepinta balta duona, virta žuvimi ir kt.