2 bananai,
1 1/2 dl cukraus,
1 kiaušinis,
50 gr sviesto,
3 valgomi šaukstai grietinėlės (arba nenugriebto pieno),
2 1/2 dl miltų,
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 šaukstelio natrio bikarbonato(sodos).
GAMINIMAS:
1. Kiaušinį ir cukrų išplakti (mikseriu). Sutrinti bananus ir įmaišyti į išplaktą masę. Sviestą ištirpinti ir ataušinus sudėti taip pat į ruošiamą masę. Grietinėlę taip pat supilti į ruošiamą pyragą.
2. Sumaišyti sausus ingredientus: miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir bikarbonatą. Juos sumaišius sudėti į ruošiamą pyragą ir mikseriu gerai išmaišyti.
3. Pyrago masę sukrėsti į maždaug 1 litro talpos formelę, pateptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais.
Kepti 175 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Valgomas ataušintas.
P.S. Receptas daug kartų išbandytas ir jei kepamas sekant receptą, iškepamas skanus.