Omarų ir avokadų salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Omarų ir avokadų salotos


INGREDIENTAI:

1 avokada, 1 mangas,
100 g razinų, 1 gūžė salotų,
2 svogūnai, 4 šaukštai vyninio acto,
maltų raudonųjų aitriųjų pipirų,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
8 omarai (uodegos) arba 80 g šviežių krevečių,
1 citrina, bazilikas,
raudonėlis, druska.


GAMINIMAS:

Avokadą nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Minkštimą supjaustyti razinos didumo kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Mangą taip pat nulupti, išimti kauliuką, supjaustyti kubeliais. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną, sumaišyti jį su avokada ir mangu, įdėti razinas.

Salotas gerai nuplauti, atskirti lapus ir išdėlioti juos ant salotinės dugno. Pagaminti kremo pavidalo padažą iš acto, druskos, raudonėlio, pipirų ir augalinio aliejaus, gerai išmaišyti. Nuplauti baziliko lapelius, supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į padažą. Šiuo padažu aplieti iš vaisių ir daržovių pagamintas salotas. Virti omarų uodegas (apie 8 minutes, virimo laikas priklauso nuo jų dydžio), išimti iš vandens, nulupti. Minkštimą supjaustyti nedideliais gabaliukais, juos sudėti į paruoštas salotas, viską išmaišyti ir išdėlioti ant salotų lapų. Prie šių salotų galima patiekti ir šviežiai pagamintas tortiljas.

Pastabos:
vietoje omarų galima paimti 80 g šviežių krevečių, išvirti pasūdytame vandenyje ir sumaišyti su salotomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668