800 g vištienos filė,
stiklinė kedrų riešutų,
keli šaukštai miltų,
5 šaukštai augalinio aliejaus,
2 stiklinės sauso baltojo vyno,
5 šaukštai kaparėlių,
8 šaukštai citrinų sulčių,
100 g sviesto,
stiklinė auksinių razinų,
pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kedrų riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pakepinkite karštoje orkaitėje. Palikite, kad atvėstų.
Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Juose pavoliokite nuplautus, nusausintus ir porcijomis supjaustytus vištienos gabalėlius ir 5 minutes kepkite karštuose riebaluose. Paskui apverskite ir kepkite dar 5 min. Keptuvę uždenkite ir dar 5 minutes mėsą patroškinkite. Padėkite šiltai.
Į riebalus, kuriuose kepė vištiena, supilkite vyną. Kai užvirs, pakaitinkite 3-4 minutes. Supilkite citrinų sultis, suberkite razinas, kaparėlius ir nukelkite nuo ugnies. Maišydama sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.
Į paruoštą padažą sudėkite vištieną ir porą minučių pakaitinkite. Išgriebusi išdėliokite lėkštėse, apliekite karštu padažu ir apibarstykite kepintais riešutais.
Tiekite su biriai virtais ryžiais.