2 baklažanai,
2 kiaušiniai,
100 g kietojo sūrio,
100 ml pieno,
1/2 stiklinės miltų,
šaukštelis aitriųjų paprikų,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite įstrižai 0.5 cm storio griežinėliais. Pasūdykite ir palaikykite pusvalandį, kad ištrauktų kartumą. Tuomet baklažanus nusausinkite. Paruoškite tešlą: stambiai sutarkuokite sūrį, į 2/3 susmulkinto sūrio įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir suberkite miltus.
Turi išeiti nelabai skysta tešla. Pasūdykite ir įberkite aitriųjų paprikų. Baklažanų griežinėlius pamirkykite tešloje ir kepkite iš abiejų pusių su aliejumi, kol gražiai apskrus. Atvėsusius baklažanus sudėkite į plokščią indą ir apibarstykite likusiu sūriu.