3 kiaušiniai, 30-50 g sviesto,
svogūnas,
2 šaukštai kukurūzų miltų,
1/2 skardinės savo sultyse konservuotų pomidorų,
1/2 stiklinės verdančio vandens,
1-2 česnakų skiltelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų, kalendrų).
GAMINIMAS:
Svogūną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus ir apkepkite. Suberkite miltus ir sumaišykite su svogūnais. Nuo pomidorų nulupkite odeles, pomidorus supjaustykite ir drauge su skysčiu supilkite į keptuvę, išmaišykite ir patroškinkite apie 7 min.
Supilkite verdantį vandenį. Suberkite susmulkintus česnakus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir patroškinkite 10 min. Pomidorų masėje padarykite tris įdubas ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Kepkite neuždengę, kol pabals baltymai. Tryniai turi likti skysti. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.