1.5 kg lydeka,
3 virtos morkos,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
3 riekelės batono,
poras,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
citrininių žuvų prieskonių,
krapų.
Sultiniui:
Petražolės šaknis,
gabalėlis saliero šaknies,
druskos.
GAMINIMAS:
Lydeką nuskuskite ir išdarinėkite. Perkirpkite prie galvos esantį pagrindinį kaulą ir atsargiai nunerkite odą. Žuvies mėsą atskirkite nuo kaulų. Kaulus užpilkite 0.5 l vandens, sudėkite prieskonius ir išvirkite sultinį. Truputyje sultinio išmirkykite batono riekeles ir sumalkite kartu su žuvimi, morkomis ir poru.
Įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, prieskonius ir išminkykite. Įdaro prikimškite lydeką. Nepridėkite per daug, nes verdant oda gali suplyšti. Lydekos pilvą užsiūkite, žuvį suvyniokite į marlę ir įdėkite į pailgą puodą.
Supilkite likusį sultinį ir įpilkite vandens, kad lydeka būtų apsemta. Virkite 0.5 val. neuždengtame puode ant mažos ugnies. Išvirusią žuvį atvėsinkite sultinyje.