350 g miltų,
kepimo miltelių,
1 šaukštelio malto imbiero,
1 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio malto muskato riešuto,
vanilinio cukraus,
druskos,
125 g sviesto,
185 g rudojo cukraus,
1 kiaušinio,
cukraus sausainiams pavolioti.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir atvėsinkite sviestą. Į atskirą indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą, viską gerai išplakite.
Masę supilkite į miltus, išminkykite tešlą, kol ši nebelips prie rankų, ir dėkite į šaldytuvą 2 val. Iš tešlos formuokite 2.5 cm skersmens rutuliukus. Kiekvieną pavoliokite cukruje ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Lengvai kiekvieną iš viršaus paspauskite, kad įgautų meduolio formą. Kepkite orkaitėje 10-12 min.