500 g šaldytos bemielės tešlos (5 lapelių),
300 g ožkų pieno fetos sūrio,
2 raudonųjų svogūnų,
2 šaukštelių rudojo cukraus,
2 šaukštelių balzaminio acto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
1 saujelės gražgarsčių,
1 kiaušinio,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Atitirpintos tešlos lapelius perpjaukite per pusę. Fetą supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Balzaminį actą išmaišykite su ruduoju cukrumi, aliejumi, žiupsneliu paprikos, druskos ir pipirų, supilkite ant svogūnų ir išmaišykite.
Į tešlos kvadratėlių vidurį dėkite fetos kubelių ir marinuotų svogūnų skiltelių. Kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 min. Pyragėlius papuoškite gražgarsčių lapeliais.