2 svogūnai,
3 bulvės,
2 morkos,
100 g saliero šaknies,
krapų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai grietininio sūrio,
6 riekelės prancūziško batono,
druskos,
pipirų,
muskatų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Svogūną, bulvę, morką ir saliero šaknį supjaustykite stambiais kubeliais. Puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 1-2 minutes pakepkite daržoves. Po to įpilkite karšto vandens, kad apsemtų daržoves, pakaitinkite iki virimo, nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį.
Virkite 30 minučių. Kai daržovės išvirs, sutrinkite jas plaktuvu ir supilkite į puodą. Sūrį įdėkite į sriubą ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir muskatais. Nuolat maišydami užvirinkite sriubą ir nukelkite nuo viryklės. Batono riekeles pakepkite ir patiekite prie sūrio kremo sriubos.