1.5-1.7 kg višta,
citrina,
6 česnakų skiltelės,
10 bulvių,
2 šaukštai garstyčių,
majonezo,
šaukštelis cukraus,
šaukštas prieskonių mišinio,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
0.5 stiklinės vandens,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir prieskoniais. Palikite marinuotis bent jau valandą. Paruoškite mišinį vištai aptepti: garstyčias sumaišykite su 2 šaukštais majonezo, cukrumi ir trimis susmulkintomis česnakų skiltelėmis, supilkite alyvuogių aliejų. Citriną ir likusias česnakų skilteles supjaustykite plonais griežinėliais ir pusę jų sukiškite po oda ties vištos krūtinėle.
Pagamintu mišiniu aptepkite vištą iš išorės ir vidaus. Į vištos vidų sukiškite likusias citrinas ir česnakus. Nuskustas bulves pasūdykite, pabarstykite pipirais ir sumaišykite su nedideliu kiekiu majonezo. Vištą įdėkite į kepimo formą, aplinkui sudėkite paruoštas bulves ir supilkite vandenį. Kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Pirmąsias 40 min. vištą laikykite uždengtą folija, tuomet nuimkite ir kepkite, kol odelė apskrus (dar apie 20 min.). Ar višta iškepusi, galima patikrinti įsmeigus iešmelį arba peilį - jeigu skiriasi šviesios sultys, vadinasi, višta gatava. Ištraukę iš orkaitės palikite pastovėti 10-15 min. Kaip garnyrą patiekite bulves.