Pyragas su grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su grybais


INGREDIENTAI:

Tešlai:
250 ml vandens,
225 g miltų,
100 g sviesto,
kiaušinis,
kiaušinio baltymas (kraštams aptepti).

Įdarui:
600 g įvairių miško grybų,
didelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
100 g rūkyto kumpio,
100 g tarkuoto brandinto sūrio,
ryšulėlis petražolių,
50 g grietinėlės,
pagal skonį druskos,
pipirų,
tarkuotų muskatų,
100 g bulvių košės,
aliejaus (kepti).


GAMINIMAS:

Miltus suberkite ant lentos, sudėkite mažais kubeliais pjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tešlą labai gerai išminkykite, drėgnomis rankomis suformuokite rutulį ir suvyniojus į maistinę plėvelę apie valandą palaikykite šaldytuve, kad subręstų ir atvėstų.

Per laiką paruoškite įdarą: grybus gerai nuvalykite, susmulkinkite, nuplaukite ir apvirkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, apkepkite aliejuje. Sumeskite grybus, muskatus, kapotas petražoles (dalį palikite pyragui papuošti), berkite druskos, pipirų ir kaitinkite apie 4 min.

Supilkite grietinėlę, kruopščiai įmaišykite bulvių košę ir kubeliais pjaustytą kumpį. Įdarą gerai atvėsinkite. Iš atšalusios tešlos iškočiokite apskritą, šiek tiek didesnį nei kepimo forma lakštą. Perskėlus į kepimo popieriumi išklotą skardą, suformuokite gana aukštus kraštelius.

Juos, sukrėtus grybų įdarą, dailiai užlankstykite ir aptepkite plaktu kiaušinio baltymu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ištraukus dar karštą apibarstykite sūriu, žalumynais, ataušinkite ir supjaustykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668