4 pomidorai,
3 svogūnai,
3 skiltelės česnakų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
citrinų sulčių,
džiovintų bazilikų,
maltų kvapiųjų pipirų,
1,5 šaukšto medaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus-žiedais, česnakus susmulkinkite. Paruoškite pagardą: sumaišykite medų (jeigu jis susicukravęs, pašildykite) su šiek tiek citrinų sulčių, alyvuogių aliejumi, žiupsneliu bazilikų, pipirų ir druskos.
Į dubenį sluoksniais dėkite pomidorus, svogūnus ir česnakus, o ant viršaus supilkite pagardą. Gali pasirodyti, kad pagardo-mažai, tačiau taip nebus, nes dar ir pomidorai išskirs sulčių. Dubenį uždenkite ir kelis kartus krestelėkite. Po to padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, geriausia-kelioms valandoms.