(1 porcija - 372 kcal)
2 apelsinų,
300 g sviesto,
300 g cukraus,
4 kiaušinių,
4 morkų,
450 g miltų,
110 g maltų migdolų,
100 g razinų,
3 šaukštelių kepimo miltelių,
50 g migdolų plokštelių.
K r e m u i:
100 g sviesto,
150 g miltelinio cukraus,
100 g maskarponės.
GAMINIMAS:
Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Apelsinus nulupkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais, sukrėskite morkas, sutrintus apelsinus, miltus, maltus migdolus, razinas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 val. Sviestą išsukite su milteliniu cukrumi iki purumo, tada nuolat plakant po šaukštą sudėkite maskarponę. Purų kremą sukrėskite ant atvėsusio pyrago. Išlyginkite paviršių ir pabarstykite migdolų drožlėmis.