(4 porcijos/720 kcal)
S k l i n d ž i a m s:
680 g konservuotų raudonųjų pupelių,
150 g džiūvėsėlių,
25 g sviesto,
pusės ryšelio svogūnų laiškų,
1 saliero stiebo,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
1 kiaušinio,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
Česnakiniam s v i e s t u i:
100 g sviesto,
3 skiltelių česnako,
1 šaukšto smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Paruoškite sviestą: sutrinkite česnako skilteles ir dubenyje mediniu šaukštu sumaišykite su sviestu ir petražolėmis. Dėkite ant kepimo popieriaus, susukite kaip dešrelę ir trumpam įkiškite į šaldytuvą. Konservuotas pupeles ir pusę džiūvėsių sumalkite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus, pjaustytą salierą ir ant lengvos ugnies maišydami kepkite 3-4 min. Sudėkite pupelių tyrę, suberkite petražoles, pagardinkite druska, pipirais, viską gerai išmaišykite ir nuėmusios nuo ugnies padėkite atvėsti.
Masę padalykite į 4 dalis. Išimkite česnakinį sviestą, jį supjaustykite į 4 dalis ir po mažą gabaliuką dėkite į kiekvieno maltinio vidų. Rankomis maltinį suformuokite taip, kad sviestas būtų viduje. Kiekvieną pamirkykite į kiaušinio plakinį, apvoliokite likusiuose džiūvėsiuose ir iškepkite. Sklindžius iš karto patiekite su mėgstamomis daržovėmis.