200 g virtų lęšių,
350 g smulkintų pomidorų,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
1 morkos,
200 g saliero stiebų,
1/2 šaukštelio aliejaus,
1/2 l daržovių sultinio,
pagal skonį druskos,
cukraus,
juodųjų pipirų,
15 g grietinės (10 proc. riebumo),
2 riekelių skrudintos duonos.
GAMINIMAS:
Lęšius išbrinkinkite iš vakaro. Suberkite į įkaitintą keptuvę smulkintus svogūnus, salierus, morkas ir viską kepkite aliejuje. Kepintas daržoves suberkite į puodą, sudėkite smulkintus pomidorus, prieskonius, lęšius taip pat suberkite.
Viską užpilkite sultiniu ir virkite apie 30 min. Išvirusius susmulkinkite smulkintuvu ir dar pavirinkite 3-5 min. Patiekite lėkštėse su grietine ir skrudintos duonos riekėmis.