P a d a ž u i:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 smulkiai pjaustyto svogūno,
1 sugrūstos česnako skiltelės,
400 g konservuotų pjaustytų pomidorų,
1 šaukšto pomidorų padažo.
Picos p a p l o č i u i:
275 g miltų,
pusės šaukštelio druskos,
1 šaukštelio sausų mielių,
2 šaukštų alyvų aliejaus.
G a r n y r u i:
po pusę riekutėmis pjaustytos raudonosios,
geltonosios ir
žaliosios paprikos,
150 g griežinėliais pjaustyto mozarelos sūrio,
75 g plonais griežinėliais supjaustyto rūkyto kumpio,
8 juodųjų alyvuogių (be kauliukų),
pusės šaukštelio džiovintų raudonėlių,
alyvų aliejaus pašlakstyti.
GAMINIMAS:
Padažui aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Sudėkite pomidorus ir pomidorų padažą. Patroškinkite 5 min., kol sumažės. Palikite atvėsti. Paruoškite picos paplotį. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Suberkite mieles ir viduryje įspauskite duobutę. Įpilkite 175 ml drungno vandens ir alyvuogių aliejaus.
Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus 5-10 min., kol gausite vienalytę masę. Iškočiokite 25 cm skersmens apskritimą, truputėlį apspauskite kraštus ir dėkite paplotį ant riebalais pateptos skardos. Užtepkite ant picos papločio pomidorų padažo. Išdėliokite mozarelą, kumpį, alyvuoges bei pomidorus.
Apibarstykite raudonėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pridenkite ir palikite šiltoje patalpoje 30 min. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Pašaukite picą ir kepkite 25-30 min.