600 g konservuoto tuno savo sultyse,
400 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
400 g pomidorų,
4 kiaušinių,
350 ml pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Tuną sumaigykite šakute iki vienalytės masės, įpilkite 1-2 šaukštelius sulčių iš konsevų dėžutės. Krakmolą išmaišykite su 3 šaukštais pieno.
Dubenyje šluotele išplakite kiaušinius. Plakant supilkite likusį pieną. Kiaušinius supilkite į pieną su krakmolu. Įdėkite tuną ir pomidorų minkštimą. Pagardinkite druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite. Apvalią (jei turite keramikinę) kepimo formą patepkite aliejumi.
Sukrėskite paruoštą masę, mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus gražiai išdėliokite alyvuoges. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 min. Patiekite su salotų lapais arba šviežių daržovių salotomis. Apkepas skanus šiltas ir šaltas.